Založ si blog

Prostitúcia na Slovensku. Hrozba spoločnosti, či spôsob prežitia?

Boli ste niekedy svedkami situácie, že ste cestovali mestom vo večerných hodinách a postrehli ste pri ceste postávať vyzývavé ženy čakajúce na zárobok ? Myslím si, že vo väčšine prípadov sa vám táto situácia určite prihodila a zhnusila. Ak ste si pomysleli že ide o tzv. prostitútky máte veľkú pravdu. Bohužiaľ žijeme v dobe, kedy pracovných ponúk na Slovensku s dobrým zárobkom je rozhodne málo a tieto ženy radšej volia tento spôsob privyrobenia. Ulice, hoteli, byty – všetky tieto príklady a mnohé iné predstavujú miesta, kde ženy ľahkých mravov realizujú nie príliš čistú prácu. A preto prostitúciu spoločnosť označuje ako veľkú hrozbu.

Informácii o prostitúcii mám nanešťastie dostatok. Začnem prípadom, keď pri návšteve kamarátky som stretla v bytovke práve takúto ženu, čakajúcu na zákazníka. Buchnutím vchodových dverí  mysliac si, že ide pánska návšteva vyšla z bytu striedmo oblečená. Vzhliadnuc moju osobu sa veľmi zľakla a rýchlo sa schovala dnu. Ihneď z prvého momentu mi bolo jasné, s kým som mala dočinenia. Možno si pomyslíte, že čakala na svojho priateľa či manžela, no ste na omyle. Takýchto rôznych pánskych návštev mala často. Prišlo mi to veľmi neľudské, že sa takéto praktiky dejú aj týmto spôsobom medzi slušnými občanmi činžiaku. Najčastejšie voľným okom vidiacou prostitúciou je ale tá, vykonávaná priamo na ulici, ktorá je v čoraz častejšom intervale riešená aj miestnou samosprávou. Tá sa ju snaží vytlačiť z vnútra mesta von, no zatiaľ sa im to moc nedarí. Prečo je tomu tak vôbec nerozumiem. Veď ženy tohto typu sú nositeľkami pohlavných ochorení, čo nie je žiadna sranda. Následne môžeme badať plné čakárne u lekára, kde si obšťastnení muži týmito ženami podávajú kľučku dverí ako futbalisti ruky pred výkopom. Iskierku nádeje ako znížiť riziko tvorby pohlavných ochorení tvoria občianske združenia. Tie dbajú na bezpečnosť a týmto ženám poskytujú ochranu. Myslím si, že je to veľký počin, pretože si neviem predstaviť ten nárast pohlavných ochorení, ktorý by ohrozoval čoraz väčšiu časť populácie. Liečiť sa z takýchto ochorení je veľmi zložité nehovoriac o tom, že v niektorých prípadoch hrozí aj smrť. Preto prostitúciu odsudzujem a verím, že raz príde ten deň, kedy bude táto hrozba spoločnosti úplne potlačená a z miest vytlačená. Je mi jasné, že doba v ktorej žijeme je na prežitie skutočne zložitá, no myslím si, že ženy ktoré sa rozhodli vykonávať tento druh práce nerozmýšľajú príliš triezvo. Veď existuje množstvo iných možností ako si zarobiť peniaze na živobytie. A navyše bez toho aby ohrozovali svoje okolie smrteľnými chorobami. No na druhej strane viem, že existuje množstvo prípadov, kedy to tieto ženy robia z donútenie. Ale to už je na dlhú debatu…

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 5830x
Priemerná čítanosť článkov: 5830x

Autor blogu

Kategórie

Archív